De positieve invloed van katten

Volgens hoogleraar Antrozoologie Marie-Jose Enders, zijn katten een positieve invloed op een mensenleven, door bepaalde behoeften die zij bij mensen vervullen. Uit onderzoek is gebleken dat mensen zich over het algemeen veiliger voelen met een huidier in huis. Bovendien hebben ze aanspraak, en iets om voor te zorgen, wat weer een doel geeft.

Katten zijn wat dat betreft nog van meer invloed dan honden. Honden moeten onder meer uitgelaten worden, en vragen meer zorg dan katten. Katten zijn dan ook bij uitstek geschikt voor oudere mensen, die vaak meer aan huis gekluisterd zijn.

Bovendien ervaren oudere mensen meer geluk, en voelen ze zich met een kat vaak minder eenzaam, wat weer een positieve invloed heeft op het menselijk gestel. Mensen in verzorgingshuizen hebben vaak minder zorg en medicatie nodig wanneer zij hun kat hier mee naartoe mogen nemen.

Welke nadelen zijn er?

Uiteraard kleven er aan het houden van katten ook nadelen. Ten allen tijde moeten ze goed verzorgd worden, om ziekte of vlooien tegen te gaan. Bovendien toont niet elke kat evenveel genegenheid naar de mens toe. Vervelend als dat juist is waar je naar op zoek bent in je huisdier. Maar uiteindelijk wegen de nadelen niet op tegen de voordelen van het houden van een kat. Aan een kat kun je, zelfs op hoge leeftijd, een prima maatje hebben.

Bron: nu.nl

Katverzekering

 

De positieve invloed van katten
Getagd op:    

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *