Terugdraaien van milieuregels oliebedrijven: Amerikaanse Senaat stemt tegen

Een van onderwerpen waar de Amerikaanse president Trump een broertje dood aan heeft, is klimaatverandering. Volgens hem is dit een door de Chinezen bedachte hoax. De verwachtingen wat betreft duurzame energie zijn dan ook laaggespannen de komende vier jaar. Onder Trump zal de situatie naar verwachting zelfs verergeren, aangezien hij aangegeven heeft het gebruik van steenkool in plaats van bio-energie te willen promoten.

Terugdraaien van milieuregels oliebedrijven

In 2016 kondigde de regering Obama maatregelen aan die de CO2-uitstoot van olie- en gasbedrijven tegen moest gaan. Het betrof een wet die de olie- en gasbedrijven verplichtte lekken te vinden en te repareren. Het was met name bedoeld om het vrijkomen van methaan tegen te gaan, wat zeker in onverbrande staat enorm veel schade aanricht aan het milieu.

Ondanks dat er wekenlang was gelobbyd door de Republikeinse partij, werd de wet niet afgeschaft. Een kleine meerderheid was voor het behouden van de milieuregels. Wederom een flinke slag voor Trump, omdat het afschaffen van deze milieuregels een van onderwerpen was waarop de sector had aangedrongen.

En goed nieuws dus voor het milieu. Een kleine slag weliswaar, maar toch gewonnen.

 

Bron: Nu.nl

 

 

Terugdraaien van milieuregels oliebedrijven: Amerikaanse Senaat stemt tegen
Getagd op:        

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *