De juiste hond kiezen

Het is zover. Je hebt besloten een hond te nemen. Maar hoe bepaal je welke hond voor jou geschikt is? Van tevoren moet je een inschatting maken. Wat voor een karakter past bij jou als persoon? Hoeveel tijd heb je voor je hond? Woon je in een groot huis, of in een klein appartementje? Dit zijn allemaal vragen die je jezelf moet stellen bij het kiezen van een huisdier.

Een rashond of een vuilnisbak?

Je hebt van tevoren natuurlijk al een idee welk soort hond je leuk vindt. Maar past het ook bij je? Want iedere soort hond komt met een eigen karakter. Neem een Rottweiler. Deze wil graag leiding krijgen. En hij heeft veel beweging nodig. Hetzelfde geldt voor Husky’s, Schnauzers en Akita’s. West Highland White Terriërs (het Cesarhondje) bijvoorbeeld, zijn echt honden met een eigen willetje, en de Terriër is een opgewonden standje. Allemaal zaken om rekening mee te houden.

Doorgaans wil rashond zeggen dat de hond gefokt is op specifieke kwaliteiten. Bij een vuilnisbak daarentegen, een vermenging van twee rassen, moet je het afwachten. Vaak zijn deze wel ontzettend lief, maar hebben ze bijvoorbeeld te maken met een slecht gebit. Aan de andere kant zijn sommige rashonden zover doorgefokt, dat ze bepaalde eigenschappen verloren zijn. Soms ook ‘cosmetische’ eigenschappen.

Een pup of een hond met een verleden?

Het is allemaal zo leuk, een puppy. Schattig, en je kunt het nog van alles leren. Maar wat te denken van al die oudere, vaak afgedankte dieren die in de asiels verblijven? Deze dieren met een rugzakje kunnen vaak nog best een aantal jaren mee, en zijn prima gezelschapsdieren. Uiteraard heb je een bepaalde voorkeur, maar vergeet deze honden niet.

Waar het uiteindelijk om gaat is dat de hond die je kiest jouw aandacht en liefde verdient en krijgt. Ben je er niet zeker van welke hond bij jou past, doe dan eens een online test. Veel plezier met het vinden van jouw trouwe viervoeter!

 

Hondverzekering

De juiste hond kiezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *